Home |  Grondwerken |  Horizontale boringen |  Uitfrezen van boomstronken |  Contacteer ons
home » uitfrezen van boomstronken
Uitfrezen van boomstronken

Boomstronk in je tuin?

Boomstronken vormen niet zelden een obstakel voor de particuliere tuineigenaar, bouwheer, bosbeheerder, aannemer, groenbedrijf en openbare dienst.

Boomstronken zijn hinderlijk bij het maaien van gras, bij het uitgraven van bouwputten, bij het aanleggen van tuinen, bij het aanplanten van nieuwe bosbestanden, als struikelgevaar in stedelijke gebieden en zorgen bovendien voor het verspreiden van ziektekiemen naar andere gezonde bomen en planten.

Het traditionele verwijderen – uitgraven – zorgt echter voor bijkomende problemen. De graafmachine kan niet bij de stronk, beschadigt aangrenzende beplanting en gebouwen én laat diepe sporen na. Daarenboven komt nog de kost om de uitgegraven stronk af te voeren en te storten. Tot slot dient men de ontstane wortelput weer op te vullen met grond.

Een efficiënte en kostenvoordelige oplossing is het uitfrezen van boomstronken.

Onze zelfrijdende stronkenfrees heeft slechts een minimale doorgang van 90 cm nodig om tot bij de stronk te kunnen en oefent tijdens het rijden een bodemdruk van amper 0,3kg/cm² (te vergelijken met een voetafdruk) uit. Indien nodig kan de machine tot op 30 meter afstand bediend worden. Het ronddraaiend freeswiel, uitgerust met speciaal ontworpen beitels, versnippert de stronk ter plaatse. Een mengsel van fijne houtsnippers en aarde, mulch genaamd, is het enige dat overblijft. Deze mulch kan eventueel herbruikt worden als organisch compost of borderbedekking.

Alle houtsoorten kunnen gefreesd worden.

Wil u uw boomstronk verwijderd? Contacteer ons!Zandstraat 56 - 3110 Rotselaar | Copyright © www.sentegrondwerken.be 2009 | Contacteer ons
This site was created and designed by NextGenIT